Konečná suma:
Spolu výrobok/výrobkov v košíku
Pokračovať v nákupe Objednávka

Okrem si naši zákazníci objednali :

Kyslé potraviny

Kyslé potraviny

Ak v tomto zozname nájdete niečo, čo máte veľmi radi, nezľaknite sa. Neznamená to, že už to nikdy nebudete môcť znova zjesť. To rozhodne nie je účelom tejto tabuľky. Každý človek je iný, no obyčajne sa odporúča jesť 20-25% z kyselinotvorných potravín a zvyšok z tabuľky zásadotvorných potravín.

Toto je zoznam kyselinotvorných potravín, teda takých, ktoré v tele pôsobia prekyslujúco:

Neutrálne až mierne kyselinotvorné

  • fazuľa
  • sója, seitan
  • pšeno
  • ovos, ovsené vločky
  • kuskus
  • ryža natural
  • slivky
  • čerešne
  • čerstvé ďatle
  • nektarinky
  • sladkovodné ryby
  • ryžové a sójové mlieko
  • lieskové, pekanové a para orechy
  • slnečnicový olej, olej z hroznových jadierok

Stredne kyselinotvorné

  • ražný chlieb
  • celozrnný chlieb
  • celozrnné cestoviny
  • čerstvá ovocná šťava
  • jablko
  • marhule
  • broskyne
  • banán
  • hrozno
  • mango
  • pomaranč
  • jahody
  • morské ryby
  • kozí syr
  • maslo
  • kečup, majonéza

Silne kyselinotvorné

  • cukor, umelé sladidlá, sirupy
  • alkohol
  • káva a čierny čaj
  • sladené ovocné šťavy, džúsy
  • ocot
  • kvasnice
  • sušené ovocie
  • džemy
  • vajíčka
  • hovädzie, bravčové a kuracie mäso
  • pasterizované mliečne produkty
  • biele pečivo
  • hríby
  • horčica
  • sójová omáčka

Stačí ak si zapamätáte, že najviac kyselinotvorné sú cukor, mäso, pasterizované mliečne výrobky a syry, výrobky z bielej múky, alkohol a káva. Potraviny, ktoré vedú k vzniku prekyslenia v tele, nemajú nič spoločné s tým, či je alebo nie je jedlo chuťovo kyslé.

Pozrite si aj tabuľku zásadotvorných potravín.

2.90 € / kus

Do košíka

Vyhľadať článok: